Szuper Bence és a a többiek: éremeső mezei futásban

20 iskola 200 fiú és 188 lány atlétája részvételével rendezték meg a kerületi Diák Olimpia XVI. Iharos Sándor mezei futóversenyét szeptember 29-én, a Bókay kertben. Öt érem mellett négy pontot érő helyezésre is büszkék lehetünk!
Zuber (Szuper) Bence
Az érmek közül a legfényesebbet Zuber Bence szerezte. A 7-8. osztályos fiúk futamában azonnal az élre állt, és nagy tempót diktálva alaposan széthúzta a 74 fős mezőnyt. Csak egy vetélytársa tudta tartani vele a lépést, de Bence az utolsó pár száz méterre megint begyújtotta a rakétákat - úgy sprintelt, mintha akkor kezdődött volna a verseny -, és meggyőző fölénnyel nyert.
Bence a célban. Majd jönnek a többiek is
A IV. korcsoportban minden fiú nagyon jól teljesített, így a Polónyi Tamás (7.a), Törő Márton (7.b), Urbanovics Erik (8.a), Zuber Bence (8.b) összetételű csapat az előkelő 4. helyen végzett.

Egy korosztállyal lejjebb három érmet is szereztünk. Székely Máté (6.b) egyéniben, valamint a lány (Babály Virág 7.b, Dömötör Virág 6.b, Karkiss Léna 6.b, Páldi Eszter 6.a) és a fiú (Fehér Ádám 6.b, Kókai Levente 5.a, Páldi Máté 6.a, Székely Máté 6.b) csapat is harmadikként zárt. A lányok két egyéni helyezést is hoztak: Karkiss Léna 4., Páldi Eszter 5. lett.
Székely Máté jogos öröme
A III. korcsoportban bronzérmes csapat egyik tagja, Páldi Máté
Néhány méteren múlt a bronz (narancs felsőben Karkiss Léna és Páldi Eszter)
A legkisebbek, tehát a 3-4. osztályosok között egyéni pontokat nem, csapatban viszont érmet is szereztünk. (Ezt a versenyszámot I. korcsoportban nem rendezik meg.) Ezúttal a fiúknak - Karkiss Máté (4.b), Nagy-Ferenczi Apor (3.a), Páldi Milán (4.b), Stoica Márk (4.a) - sikerült felkapaszkodniuk a dobogóra, de a lányok negyedik helye is remek. Az utóbbi egységben Bánki Bernadett (4.b), Becze Petra (5.b), Fedor Maja (4.b), Uy Roxána (4.b) és tartalékként Molnár Zsófia (5.b) szerepelt.

A verseny jegyzőkönyve és teljes képanyaga megtekinthető a kerületi Diák Olimpia oldalán.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 megjegyzés: