Vadak parkja Budakeszin

Az iskola néhány diákja október 22-én ellátogathatott Boldog Gabi nénivel, Mészáros Mariann nénivel és Fazekas Kriszta nénivel a Budakeszi Vadasparkba. Megcsodálhattunk sok ritka és honos állatot.


Megérkezésünk után először a pusztai sast néztük meg, majd mentünk tovább az állatsimogatóhoz és a nagyvadakhoz. Ott találkoztunk őzekkel, szarvasokkal, vaddisznókkal, medvékkel, farkasokkal, vadlovakkal, vízibivallyal és kecskékkel. A gyerekek nagy része elhullajtott gallyakkal és falevelekkel megetette az állatokat.

    

A vadaspark egyik munkatársa bemutatót tartott nekünk az aranysakállal és az eurázsiai hiúzzal. A sakállal különböző trükköket mutatott a gondozó kézjelek segítségével, majd megjutalmazta pár falat hússal a szép és értelmes állatot. Ezek a mozdulatok akkor hasznosak, hogyha be kell terelni az állatot, például szállítóládába, vagy oltást kell neki adni. A hiúzt éppen akkor etette a gondozó, mikor ott voltunk, így mi is szemtanúi lehettünk uzsonnázásának.


Az izgatott mosómedvét és nyestkutyát is szemügyre vehettük, továbbá a vadászgörényt és japán fürjet, akiket meg is lehetett simogatni. Az egyik ketrecbe elsőként csak galambokat pillantottunk meg, majd később előbukkant az erdei mókus az odújából. Ebben a ketrecben még sünök is élnek a kiírás szerint, de mégsem voltak benne, így egy kicsit csalódottak lettünk. Összességében egy nagy közös élménnyel lettünk gazdagabbak, ezért mindenki, aki teheti, látogasson el a Vadasparkba. 

 Nagy Cintia bejegyzése

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 megjegyzés: