Újabb adományok a könyvtárnak

Ma volt diákunk, Farkas Adrienn kereste fel a könyvtárat, és nem jött üres kézzel. A már egyetemi hallgató egykori vajkos a népszerű osztrák szerző Thomas Brezina öt kötetét ajánlotta fel az iskola részére. 


Az ötből négy kötet a Pssszt! A mi titkunk című sorozathoz tartozik. Az ötödik, a Piknik vadlovakkal a Hét Tappancs gazdája, Penny regényfolyam része. Ezek elsősorban lányoknak szóló kiadványok.

A kép felső részén látható három epizódból álló történetet viszont fiúknak is ajánljuk. Heidi Ulrich trilógiáját (A cowboykalaps fiú, Öreg Jim titka, Nyomok az Ezüstös Nyírfák Völgyében) szintén ajándékba kaptuk még tavaly, mégpedig Horváth Gergely (3.a) és Horváth Dániel (4.b) családjától. Az első részről Dani  ismertetőt is írt. A régi könyvtári blogon már megjelent rövid fogalmazást alább újra közöljük.

A felajánlásokat köszönjük, a könyvekhez tartalmas szórakozást kívánunk!  
   

      


Ulrich, Heidi:  A cowboykalapos fiú. Evangéliumi Kiadó, Budapest, 2007 (151 old.)

Josh megszökik az árvaházból, mert Deere úr, egy kemény és barátságtalan ember akarja őt magához venni munkára. Meg akarja keresni elhunyt édesapja két fivérét. Kalandos vándorlásáról szól a könyv, melyben barátot is talál Mattie személyében. Egyszer Deere úr is majdnem elkapja. Szabadban alszik és munkát is vállal, hogy legyen mit ennie. Végül potyautasként egy ponyvás szekéren eljut nagybátyjai városába. Közben megtalálja Mennyei Atyját is, akiről még apukája mesélt neki.

Hogy Josh élete révbe ér-e, kiderül a könyvből!

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 megjegyzés: