Tavaly történt (3): Újratáska program

December közepén járt iskolánkban a Jane Goodall Intézet néhány önkéntese az 5.a és 5.b osztályban. Az intézetet 1977-ben hozta létre Jane Goodall a csimpánzok és élőhelyük védelmében. 1991-ben indították útjára környezeti nevelési programjukat, melynek célja az állatok, a környezet és az embertársak védelme. Magyarországon 2006-ban jött létre a Rügyek és Gyökerek Egyesület, melynek projektjén vettünk részt. Az Újratáska Program a nejlonzacskók használatának visszaszorítását, a vászontáskák elterjedését igyekszik elősegíteni.


Az első órában interaktív előadáson megismerkedtek a gyerekek az intézet tevékenységével, a nejlon előállítása és használata során keletkező, évszázadokig fennmaradó, az élővilágra káros hatásokkal. Végül minden gyermek kapott egy vászontáskát, melyet egyedivé varázsolhattak különböző textilfestékekkel.


Molnár Zsófia (5.b) munka közben (További képek a honlap Galériájában!)

Néhány gyermekgondolat:
 • „Anya nagyon örült a táskának, azóta mindig azt viszi vásárolni.”
 • „…nagyon tetszett, én is nagyon szeretem az állatokat.”
 • „Izgalmas volt a táskafestés, remekül hívta fel a figyelmet környezetünk megóvására.”
 • „…az újrahasznosított tárgyak tetszettek.”
 • „…egy olyan emberről volt szó, aki szereti az állatokat és a természetet, én pedig ezeket az embereket nagyra becsülöm.”
 • „Elképesztő volt, amit a természet pusztításával kapcsolatban mondtak. Arra ébreszt minket, hogy tegyünk mi is valamit környezetünk megóvásáért.”
 • „ … a saját fantáziánk szerint díszíthettük táskáinkat….”

Az 5.a osztályosok és környezetbarát, egyedi vászontáskáik (További képek a honlap Galériájában!)

Boldog Gabriella, Mészáros Mariann
  Blogger Megjegyzés
  Facebook Megjegyzés

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése