"Határtalanul" - Előkészítő órák

Május 6-án több előkészítő óra is volt. Az elsőt Péter bácsi tartotta Erdély nevezetes természeti képződményeiről. Sok és lenyűgöző képet mutatott és érdekes történeteket mondott. Megismerkedtünk a Gyilkos tó és a Tordai hasadék legendájával.Megtudtuk, hogyan alakult ki a Tordai sóbánya. Ezen az órán Erdély érdeked földfelszínével is megismerkedtünk.  (Éles Levente)

Május 6-án a második órában volt a történelem előkészítő óra. Sok érdekességet halottunk. Annak ellenére, hogy már tanultunk a hallott korszakokról, mégis sok új ismerettel gazdagodtunk. (Bakó Erzsébet)
Május 6-án szerdán Réka néni jött be matek órát tartani. Négyes csoportokba rendeződtünk.Minden csoport kapott egy Lénárt gömböt, hozzá való körzőt, vonalzót és alkoholos filcet. Ezek a gömbi geometria eszközei. Hogy hogy kapcsolódik ez az utazásunkhoz? Bólyai János nem euklidészi (hiperbolikus) geometriája hívta fel a figyelmet a gömbi geometriára. Sok érdekes dolgot hallottunk, például, hogy a gömbi geometriában nincsenek párhuzamos egyenesek, vagy hogy két egyenesből is lehdt sokszöget rajzolni, valamint, hogy a háromszög szögeinek összege nagyobb mint 180 fok. Nagyon izgalmas volt, szívesen hallgatnám meg még egyszer.  (Fekete Luca)


Május 7-én, csütörtökön Sándor bácsi tartott nekünk előkészítő órát.Az óra főként arról szólt, hogy Trianon után milyen sok részt leválasztottak Magyarországról. Hogy ahová megyünk, az is régen Magyarországhoz tartozott, és akik ott laknak, bár magyarul beszélnek, mégis más országhoz tartoznak. Azt is elmesélte, hogy milyen nehéz helyzetbe kerültek a kisebbségbe került magyarok. Számomra nagyon érdekes volt az előadás. (Máté Gergely )

Május 8-án az osztályfőnöki órán Heni néni az erdélyi emberekről, az erdélyi szokásokról beszélt. Megbeszéltük a helyes viselkedés szabályait, és átvettük még egyszer az előzetesen vállalt feladatokat. felkészültünk a projekt napra is. (Jámbor Barbara)


    Blogger Megjegyzés
    Facebook Megjegyzés

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése