Anyanyelvi szinten

November 19-én került sor a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny körzeti fordulójának eredményhirdetésére a Lónyay Utcai Református Gimnáziumban. A tíz kerület iskoláit felvonultató mezőnyben négy csapatunk is - tanáronként egy-egy - a közvetlen élmezőnyben végzett.Bolyai az egyik legrangosabb tanulmányi verseny a Kárpát-medencében, amelynek csak a körzeti fordulóira 70-80 nevezés érkezik kategóriánként. Idén magyar nyelv és irodalom tárgyból tíz vajkos egység kelt versenyre ezzel a hatalmas konkurenciával. Az eredmények alapján: teljes sikerrel.

Az ötödik évfolyamosok között 5. lett a Nyelvtan-hősök nevű négyes (Karkiss MátéQuan Thanh LanHorváth Gergely és Nagy Dorottya - mind 5.b, felkészítő: Boldog Gabriella). Két ponttal, egyetlen helyezéssel előzték meg iskolánk Fejtörők elnevezésű gárdáját (Gergely LiliVu Minh VietSima Anna - 5.a, felkészítő: Vaszilkóné Porhajas Éva).Együtt a csapat(ok)!Szintén hatodikként zárt Sándor Rita tanárnő vezetésével a 6.a tanulóiból verbuvált Bekezada nevezetű kvartett (Balogh DánielKókai ZalánHorváth Bertalan és Szűcs Kevin).

Kiemelkedően szerepelt a 7.b Anonym néven versenyző csapata is, amely negyedikként zárt, és pontszám alapján is csak kevéssel maradt le a dobogóról. Természetesen sem a gyerekek (Dömötör VirágNagy PannaMakó BeátaNagy Adél), sem tanáruk (Galambosné Juhász Mária) nem "névtelen".

Valamennyi indulónak és segítő pedagógusnak szívből gratulálunk!


    Blogger Megjegyzés
    Facebook Megjegyzés

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése